Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministerstvu zdravotnictví docházejí úředníci, další zvažují výpověď

Ministerstvo zdravotnictví
Ministerstvo zdravotnictví
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministerstvu zdravotnictví chybí zaměstnanci i na klíčových odborech, podle ministra v demisi Adama Vojtěcha (za ANO) nejvíc ze všech resortů, řekl dnes ČTK.

Další podle dotazníků, který vedení zadalo mezi úředníky, odchod zvažují. Vinu podle Vojtěcha nese i státní tajemník ministerstva, který má obsazování postů podle služebního zákona na starosti. Podal proto podnět, aby s ním bylo zahájeno kárné řízení. Kritiku svých poradců ministr odmítá.

"Jsou odbory, které jsou klíčové a v zásadě nemají zaměstnance. Mají pouze ředitele, vedoucí oddělení, ale nemají řadové zaměstnance, kteří by tu práci prováděli," řekl ministr. Například odbor přímo řízených organizací, který spravuje 70 organizací včetně fakultních nemocnic, má podle něj čtyři zaměstnance.

Ministerstvu chybí podle mluvčí Gabriely Štěpányové třetina z 550 zaměstnanců. "Jsem bohužel přesvědčený, že je to zásluhou i současného státního tajemníka," dodal ministr. Podotkl, že si na něj od zaměstnanců vyslechl řadu stížností. Státní tajemník Ivo Beneda je v současné době ve zdravotní neschopnosti.

"Nedokážu si představit fungování státního tajemníka ve stejném módu, protože bohužel lidé v posledních letech spíše odcházejí než přicházejí," dodal Vojtěch. Odvolat státního tajemníka může jen jeho nadřízený, náměstek ministra vnitra pro státní službu Josef Postránecký.

Témata:  Ministerstvo zdravotnictví

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy