Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drahoš terčem obří kritiky: Jeblo mu v hlavě? Známí novináři se do něj pořádně navezli

Volební štáb Jiřího Drahoše
Volební štáb Jiřího Drahoše
Foto: Jan Nebřenský / INCORP images

Praha - Novinář a bývalý mluvčí prezidenta Václava Klause Tomáš Klvaňa, který nyní přednáší na New York University v Praze, se poměrně ostře pustil do neúspěšného prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše. Na sociálních sítích zhodnotil, proč vlastně neuspěl.

Klvaňa se k Drahošově výsledku vyjádřil až s odstupem několika týdnů. „Smutek skončil, čas na pitvu: Drahoš neprohrál proto, že byl špatný člověk, nebo slabý vědec (jak tvrdí Klaus), ani že o něm Zeman lhal (o @schwarzenberg_k lhali Zeman a Klausovic rodina daleko hůř),“ připomněl novinář.

A proč tedy podle něj Drahoš vlastně prohrál? „JD slabý kandidát bez jasného názoru a programu. Vedl mizernou kampaň,“ myslí si Klvaňa.

Neúspěchem někdejšího šéfa Akademie věd se zabývá také novinář Miloš Čermák. Ten na twitteru zveřejnil krátký úryvek z rozhovoru, ve kterém Drahoš reagoval na kritiku ze strany Michala Horáčka. „Horáček neví o policie vůbec nic. Zatímco já z pozice předsedy Akademie věd osm let s politiky spolupracoval a hádal se s nimi, on byl úplně mimo politiku. Jestliže Jiří Drahoš získal v prvním kole skoro třikrát víc hlasů jak Michal Horáček, tak to o něčem svědčilo. Prezidentská volba je přesně o tom, nakolik jste přijatelný. Lidi tam chtěli Jiřího Drahoše, nechtěli Michala Horáčka,“ říká Drahoš ve zmíněném úryvku.

Jak poznate, ze vam jeblo v hlave? Kdyz o sobe zacnete mluvit ve treti osobe.(Milos Cermak tomuhle rozumi, tak na nej prosim dejte.) pic.twitter.com/J9m9xYGOD0

— Miloš Čermák (@cermak) 12. února 2018

„Jak poznáte, že vám jeblo v hlavě? Když o sobě začnete mluvit ve třetí osobě. (Miloš Čermák tomuhle rozumí, tak na něj prosím dejte.),“ komentoval Drahošova slova Čermák. Jeho příspěvek sdílel i Klvaňa, který k němu dodal: „Chtěli tam mít Jiřího Drahoše ... ale ne zase tak moc.“

Témata:  Jiří Drahoš

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy