Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladí Češi budou moci od března na pracovní dovolenou v Austrálii

Austrálie
Austrálie
Foto: Pixabay

Praha - Mladí Češi budou moci od března odjet do Austrálie na takzvanou pracovní dovolenou. Totéž bude platit pro mladé Australany, kteří se vydají se stejným záměrem do Česka.

Při tzv. pracovní dovolené budou Češi moci maximálně rok po Austrálii cestovat a zároveň v ní legálně pracovat. Umožní jim to pilotní program pracovní dovolené pro mladé obou zemí, na kterém se loni na podzim dohodli čeští a australští diplomaté.

Pobyt s dovolenou a prací v Austrálii mohou využít Češi ve věku 18 až 30 let, pro Australany platí věková podmínka 18 až 26 let. Během jednoho roku se může do programu zapojit 500 lidí z každé země. Po dvou letech obě země vyhodnotí fungování projektu a rozhodnou, zda a za jakých podmínek bude pokračovat.

Podobné dohody o pracovní dovolené má Česko sjednány také s Kanadou, Novým Zélandem, Jižní Koreou, Izraelem, Chile nebo Japonskem.

Témata:  Češi Austrálie Ministerstvo zahraničních věcí České republiky

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy