Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Politici museli zešílet. A Merkelová se strašně mýlí, zlobí se zpěvák Janek Ledecký

Janek Ledecký
Janek Ledecký
Foto: Facebook

Praha – Zpěvák Janek Ledecký v rozhovoru pro čtvrteční přílohu Mladé Fronty Dnes přiznává, že je spíše fatalista a tak se kvůli migrantům a teroristům příliš cestovat nebojí. Když však jeho dcera Ester v březnu - jen několik dní po bombovém útoku v Istanbulu - odjela do Turecka, nervózní byl. Terorismus podle něj ovlivňuje naši budoucnost a další generace to podle něj bude mít ještě horší.

„Pokud někdo tvrdí, že poslední teroristické útoky nemají nic společného s migrační vlnou, protože je spáchali lidé, kteří se narodili v Belgii či ve Francii a pochází už z druhé generace usazených migrantů, tak říkám: No to mě tedy neuklidňuje. Protože je evidentní, že za dvacet let bude v Evropě té nové generace ne stokrát, ale tisíckrát víc," vysvětluje Ledecký.

„To, co se děje, přece ovlivňuje naši budoucnost. Naše generace to asi ještě nějak doklepe v Evropě, jak ji známe. Ale naše děti už zažijí něco úplně jiného," myslí si.

Nesouhlasí prý ani s tím, že je Česko schopno přijmout 80 tisíc běženců ročně. „A to je právě ten strašný omyl paní Merkelové, která problém migrace zúžila jen na ekonomickou otázku, Současná vlna nemá nic společného s vlnou gastarbeiterů, pracovních sil zejména z Turecka, která v šedesátých letech byla pro německou ekonomiku přínosem," vysvětluje zpěvák s tím, že tito lidé chtěli pracovat a vydělávat.

To se prý ale 90 procent současných příchozích netýká. „A je jich tisíckrát víc než tenkrát. Takže mám pocit, že politici museli zešílet, protože to nikdo není ochoten ani pojmenovat," tvrdí.

Témata:  uprchlíci terorismus Janek Ledecký

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy