reklama

Knížák v dopise velmi tvrdě kritizuje Andreje Babiše a vyčítá Miloši Zemanovi jeho spojenectví se šéfem Hnutí ANO. „Nechápu, jak je možné, že tolerujete zvůli imigranta Andreje Babiše, který byl aktivním členem KSČ a agentem StB. Nehovořím o způsobu, jak přišel ke svému majetku a jak ho dál rozšiřuje. Nemluvím o tom, že je obžalován z trestného činu. Pro mne je a zůstane zločincem proto, že byl agentem StB. Tito agenti se aktivně podíleli na komunistické diktatuře. Zažil jsem jejich působení na vlastní kůži.“ píše Knížák v úvodu dopisu.

„Považuji za ostudu naší země, že za necelých třicet let po tzv. Sametové revoluci přichází do čela státu člověk tak pochybného charakteru, jako je Andrej Babiš. Je nepochopitelné, že ho podporujete.“ zlobí se na prezidenta Knížák. Podpora Babiše je podle Knížáka nejkatastrofálnějším Zemanovým činem. „Člověk, který vstoupí do politiky se slovenským heslem „všeci kradnú“ a ustavičně uráží náš národ tím, že odmítá respektovat policii, soudy a o Parlamentu tvrdí, že je zbytečný, poněvadž nefunguje dostatečně pružně jako poslušní zaměstnanci firmy, takový člověk nepatří do politiky.“ je přesvědčen.

Knížák má, zdá se, o Babišovi jasno. „ Jako premiér je pro mne tento agent StB, lhář a rozvraceč české společnosti naprosto nepřijatelný. Nechci, aby tento morálně pokleslý člověk rozhodoval o mém životě.“ píše. „I Babišův vztah k Vám, pane prezidente, je plný falše. Jakmile se objevila šance, že by volby mohl vyhrát Drahoš, tak Vás začal Babiš kritizovat a v EU Vás zapřel jen proto, že se mu to zrovna hodilo. Jakmile si bude myslet, že to bude pro něho výhodné, každého zradí.“ varuje bývalý šéf NG prezidenta Zemana.


V závěru dopisu pak apeluje na Zemana, aby napomohl k Babišovu politickém konci. „Žádám Vás, pane prezidente, o odvolání Andreje Babiše z postu premiéra. Je absurdní, že mu udělujete nelimitovaný čas na sestavení vlády a dáváte najevo, že Vám vláda v demisi nevadí po jakkoli dlouhou dobu. Jste prezidentem celého národa, ale polovina lidí Vám nevěří a servilní jednání vůči Babišovi situaci jen zhoršuje. Prezidentem všech se můžete stát jen tehdy, když budete čestný, spravedlivý a nebudete se spojovat s pochybnými lidmi.“ uzavírá dopis Knížák.