Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zimola při svém vystoupení zaujal růžovými brýlemi

Jiří Zimola
Jiří Zimola
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Hradec Králová - Jiří Zimola dnes na sjezdu ČSSD před svým kandidátským projevem rozdal růžové brýle. Prý proto, aby se podívali, jak současné vedení ČSSD vidí situaci v sociální demokracii. V proslovu pak uvedl, že ČSSD rezignovala na levicový program, zapomněla poslouchat voliče. Strana již podle něj nemá čas na "přešlapování, další chyby a kecy".

Zimola prohlásil, že ČSSD je sebevědomá hrdá strana, která řeší jen problémy voličů a jejíž starostové se nemůžou dočkat předpokládaných vítězných voleb. "Rodiny Špačků a Foldynů plánují společnou dovolenou. Škromach si kupuje větší bazének. Situace je skvělá," říkal pobaveným delegátům.

Po sundání brýlí Zimola prohlásil, že v ČSSD nic není v pořádku a nic není, jak má být. "Zapomněli jsme poslouchat voliče. Tak nám je odlákal miliardář vydávající se za filantropa. Nevíme, co voliči chtějí," řekl. Hned na to uvedl řadu příkladů, kde a čím by měla ČSSD voliče zaujmout a na co by se měla soustředit.

Lidé podle Zimoly chtějí kvalitu potravin jako v Rakousku, trápí je nedostatek lékařů, nechtějí pracovat za nízké mzdy, chtějí ochranu proti lichvářům, nechtějí vracet církvím v restitucích více, než se vracelo v 90. letech ostatním restituentům.

Kritizoval, že ČSSD urážela živnostníky či špatně řešila valorizaci penzí. "Lidi chtějí zpět politiky, kteří rozumí jim. Chtějí zpátky stát, který jim ukradli kapitalističtí elitáři," řekl Zimola. K tomu, zda by měla jít ČSSD do vlády s hnutím ANO, se Zimola v kandidátském projevu nevyjádřil.

Témata:  Jiří Zimola Sociální demokracie (SOCDEM) EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy