reklama

"Klasický podraz koaličních partnerů. Na vládě si odhlasujeme podobu zákona a pak ji ve sněmovně socialisté upravují ve shodě s opozicí," napsal na twitteru Babiš, čímž rozpoutal vášnivou diskuzi, do které se jako první vrhnul Kalousek. "Ve shodě i s Vašimi poslanci.Jste ufňukaný lhář,pane ministře.Proto tak dopadnou i Vaše daňové návrhy na půdě EU.Lháře neberou," odvětil Babišovi.

Přisadil si i komentátor Petr Honzejk: "Pánové, gratuluju. Konečně si můžete podat ruce. Dost lidí to sice odskáče rakovinou plic, ale to neva, žejo." "Nedávejte,prosím,nás dva dohromady.AB má smlouvu s BS a PB.Návrh byl vládní a vláda má většinu," reagoval Kalousek.

Kalousek následně podotkl, že on sám má dvě děti a dva vnuky a nikdy je do "zahulený hospody nevzal." "Na odpovědné jednání nepotřebuješ zákon," dodal. "Uf. "Odpovědný jednání..." Takže když já svý děti nebiju, tak není potřeba zákon, že se děti bít nesmí. To čumim. Pardon," reagoval Honzejk.

"V tomto případě je zákon nutný,protože Vy své děti bijete.To každý ví,tak se tím nechlubte," přisadil si Kalousek a komentátor opáčil: "Karle probuď se. Mirek se zbláznil...."

"Zajímavé,že ANO s opozicí načetlo proti koaličnímu návrhu zákona o vědě pozměňováky a hlasovalo proti tomuto návrhu,to bylo OK," přidal se i šéf lidovců Pavel Bělobrádek. Stranou nezůstal ani předseda ústřední odborné Komise ČSSD pro evropské záležitosti Michal Picl, který dodal: "Zvláštní, že s tou opozicí hlasoval i např. šéf klubu ANO a místopředseda ANO. Taky podraz?"

"Pro návrh poslance Bendy hlasovali i Vaši, vč. předsedy klubu Faltýnka... Chtělo by to jinou výmluvu..." přidal se Jan Hamáček a Jan Bartošek směrem k Babišově příspěvku uvedl: "Tomu ani sám nevěříte."