Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Restaurace v Brně ignorovala EET, finanční úřad ji zavřel

Placení, tržby, ilustrační foto
Placení, tržby, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Brno - Provozovatelka restaurace na Dukelské třídě v Brně ani přes uloženou pokutu a několikeré místní šetření stále nemá v zařízení umožňující EET. Finanční úřad pro Jihomoravský kraj dnes podnik uzavřel.

Provozovatelka restaurace dosud ani nepodala žádost o přidělení autentizačních údajů, nemůže tedy zasílat údaje o evidovaných tržbách správci daně a vydávat účtenky podle zákona o evidenci tržeb.

"Proto přistoupil Finanční úřad pro Jihomoravský kraj k opatření k vynucení nápravy vydáním rozhodnutí o uzavření provozovny. Provozovna bude znovu otevřena, až poplatník prokáže finančnímu úřadu, že si požádal o autentizační údaje a má funkční pokladní zařízení, tedy je schopen plnit povinnosti uložené mu zákonem," uvedl mluvčí úřadu David Stančík.

Finanční úřad pro Jihomoravský kraj podle něj od začátku roku provedl v kraji 1100 kontrol EET. Loni kvůli EET na jižní Moravě uzavřel ještě dvě drogerie spojené s prodejnou knih, které provozoval stejný majitel. Uzavřené byly jen po přechodnou dobu, než si majitel doplnil nutné vybavení.

Témata:  elektronická evidence tržeb Brno Finanční správa České republiky (FÚ)

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy