Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Takto vypadá typický Čech: Vlastní škodovku a pije plzeň

Česká republika
Česká republika
Foto: Pixabay

Praha - Typický Čech fandí Spartě, pije plzeň a chce řídit škodovku. Se Slovákem má společnou jen oblíbenou čokoládu a prací prášek. Vyplývá to z průzkumu švýcarské společnosti ICERTIAS, která na základě oblíbenosti značek vytváří národní charakteristiky.

Švýcarská společnost International Certification Association (ICERTIAS) se poprvé zaměřila na průzkum českého trhu. V březnu se na preference ptala 1200 respondentů napříč celou českou populací.

Na první pohled může jít o nesourodá data, ve skutečnosti ale jednoduchý průzkum ukazuje typickou českou náturu. Díky studii totiž víme, co průměrný Čech miluje, koho obdivuje nebo které přípravky používá.

V průzkumu se projevila důvěra k tuzemským značkám. Typický Čech by totiž chtěl řídit škodovku, pít Pilsner Urquell nebo mléko Kunín a jíst čokoládu Orion. Ze všech supermarketů chodí nejvíce do Kauflandu, kde nakupuje Ramu, rýži Vitana nebo vodu Mattoni.

Stěny si doma typický Čech natírá barvou Primalex a spí na matraci Dormeo. Telefonuje s T-Mobilem, pracuje na notebooku Lenovo a účet by měl nejraději u FIO banky. Zuby si čistí Odolem a prádlo pere v Arielu.

Zároveň nejraději poslouchá Karla Gotta, nejlepší českou kapelou je pro něj Kryštof. O současných světových interpretech toho ale zřejmě moc neví, protože za "top" skupinu považuje již neexistující Abbu. Ze sportovců nejvíce obdivuje Jaromíra Jágra a fandí fotbalové Spartě nebo Realu Madrid.

S typickým Slovákem toho ale společného moc nemá. Oba sice hřeší čokoládou Orion a perou v Arielu, Slovák ale fandí Barceloně a nakupuje v Lidlu. V hospodě si dá radši pivo Zlatý bažant a pak si čistí zuby Colgatem, "datluje" na notebooku Asus a poslouchá k tomu U2.

Témata:  průzkumy Češi život Česká republika

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy