Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vrah z tramvaje č. 17 byl obviněn. Jeho přiznání sedí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Muže, který se ve středu přihlásil na policii a tvrdil, že před dvěma lety vraždil v tramvaji číslo 17, dnes obvinila policie. O vzetí do vazby rozhodne státní zástupce ještě dnes. Policii odevzdal i pistoli, kterou střílel. Údajně ho k přiznání dohnaly výčitky svědomí.

Policie dnes obvinila třiašedesátiletého muže, který je podezřelý, že v únoru 2014 zastřelil ženu v tramvaji číslo 17 v Praze. "Muž byl obviněn ze zvlášť závažného trestného činu vraždy, ze které měl mít majetkový prospěch, dále z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebních prostředků a nedovoleného ozbrojování," uvedla mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

"Od policie jsme dostali návrh na vzetí muže do vazby, o které soudce rozhodne do dnešního večera," dodala Zenklová.

Policie po vrahovi pátrala dva roky. Marně prověřovala všechny stopy a podezřelé. Hledaný muž z kamerových záznamů se ukázal jen jako svědek, který ale k vyšetřování nijak nepřispěl.

Podle webu iDnes.cz, který o přiznání ve středu informoval jako první, se vrah přišel na služebnu udat sám. Nejprve překvapeným policistům oznámil, že je vrahem. Ti mu sice nejprve nevěřili, ale pak muž vytáhl pistoli a položil ji na stůl. To už uvěřili.

Vražda měla údajně loupežný motiv. A důvod, proč se vrah po dvou letech sám policii přihlásil? Podle webu ho tížilo svědomí. "Mohu potvrdit, že byl zadržen podezřelý ze zvlášť závažného zločinu vraždy spáchané v tramvaji," potvrdila ve středu Zenklová.

Témata:  krimi vražda

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy