Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tvrdý boj: Lze klesnou ještě hlouběji? Politici se obviňují se ze lži i členství v KSČ

Libor Rouček
Libor Rouček
Foto: liborroucek.cz

Praha – Nedělní sjezd měl do řad sociální demokracie vrátit klid a týmovost. V posledních měsících se špičky ČSSD často zaklínaly tím, že na sjezdu je nutné si vše vyříkat a po něm táhnout za jeden provaz. Některé osobní animozity ale stále přetrvávají.

Zdeněk Škromach včera na svůj Facebook vyvěsil zdánlivě nevinné poselství. „Přátelé dejme 100 dnů hájení novému vedení ČSSD. Hlavně všichni ti, kteří volali po jednotě strany.“ píše. Pod jeho příspěvkem se ale ihned rozjela čilá debata, v níž si mnozí diskutéři nebrali servítky.

Se svým názorem přispěla do debaty i někdejší vlivná poslankyně za ČSSD Anna Čurdová. „Nemám sílu ho poslouchat půl hodiny. Pět minut stačilo.“ reagovala Čurdová na video, ve kterém se někdejší europoslanec Libor Rouček snažil obhájit výsledky víkendového sjezdu. Roučkova reakce na sebe nenechala dlouho čekat. „Aničko, měla jsi to tam jít vysvětlit ty! Mimochodem v jaké jsi nyní straně? Vím, že jsi byla v KSČ, ČSSD, u Zemanovců i u Konvičkovců, kde jsi teď?“ odvětil jí.

Čurdová je totiž v současné době členkou SPO, neboli strany, která je úzce navázána na prezidenta Zemana. Do ní vstoupila poté, co byla v roce 2011 vyloučena z ČSSD za nezaplacení členského příspěvku. Čurdová ale tvrdí, že to byla jen záminka a ve skutečnosti šlo o její likvidaci ze strany lidí okolo Davida Ratha.

„Jde to ještě hlouběji klesnout? Než něco napíšeš,tak si to ověř. Aby ses zbytečně neblamoval. Ale proč by sis něco ověřoval,že.“ reagovala Čurdová na Roučkův komentář. „Já se jenom ptám, tak konkrétně odpověz.“ odvětil jí Rouček. „Zjisti si to a nelži.“ ukončila debatu exposlankyně.

Čurdovou příliš nepotěšilo ani další dění v její bývalé straně. Vadí jí, že nové vedení ČSSD v zásadě odmítá, aby se strana jakkoliv propojovala s SPO. Nový první místopředseda ČSSD Jiří Zimola považuje za problematický i případný návrat bývalých členů ČSSD, jež jsou dnes členy SPO, zpět do sociální demokracie. Zimola tím podle Čurdové „ustřelil“. „Jen tím výrokem dokázal, že si vystačíte. Tož hodně úspěchů.“ uzavřela téma bývalé poslankyně.  

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Libor Rouček Zdeněk Škromach

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy