Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sportovní komentátor Bosák se s tím nemazlí: Bolševici mi kazili prvních 24 let života. Párkrát mi jejich údové dali přes tlamu

Jaromír Bosák, Autor: Pavel Ševele, CC BY-SA 3.0
Jaromír Bosák, Autor: Pavel Ševele, CC BY-SA 3.0
Foto: Wikimedia Commons

Praha - Sněmovní komisi pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) povede komunistický poslanec Zdeněk Ondráček. Jeho zvolení vyvolalo řadu emotivních prohlášení. Přidal se například sportovní novinář Jaromír Bosák, který zavzpomínal na to, jak jej lidé jako Ondráček několikrát za minulého režimu zbili.

„Bolševici a jejich pohůnci mi kazili prvních 24 let života. Párkrát mi jejich údové dali přes tlamu. Šance, že u toho byl, pochopitelně na druhé straně, jistý Zdeněk Ondráček, je poměrně velká. Himbajs, to je dialektika v praxi...“ postěžoval si na sociálních sítích oblíbený sportovní komentátor České televize.

Jeho slova vyvolala zajímavou diskuzi. „Čistě v rámci rovnováhy ve vesmíru, nechtělo by mu to vrátit?“ navrhl Bosákovi jeden z uživatelů. „Prát se umím, ale nikdy jsem nepraštil první,“ přiznal novinář.

Bolševici a jejich pohůnci mi kazili prvních 24 let života. Párkrát mi jejich údové dali přes tlamu. Šance, že u toho byl, pochopitelně na druhé straně, jistý Zdeněk Ondráček, je poměrně velká. Himbajs, to je dialektika v praxi...

— Jaromír Bosák (@JaromirBosak) 2. března 2018

Podobné zkušenosti jako Bosák mají i další. „Dodnes cítím pendrek... Ale upřímně, měli jsme skoro 30 let na to, abychom jejich stranu vymazali..... A spousta jich dnes akorát sedí v jiné straně...“ poznamenal další diskutující. „Smutná pravda...“ přitakal Bosák.

Našli se ale i tací, kteří Bosáka kritizovali. „To jste musel být, pane Bosáku, v mládí pěkné kvítko, když jste dostal od "esenbáků" párkrát přes tlamu. Já tu dobu pamatuji velmi dobře. A vím, že oni jen tak někomu přes tlamu nedávali,“ rýpnul si jeden z Čechů. „To jsme asi žili v jiných vesmírech. U nás stačilo jít na pár demonstrací a pak už to běželo...“ nedal se komentátor.

„No jo, ale to jste přece musel vědět, že tam nějakou můžete chytit. Na demonstracích v celé Evropě můžete dostat přes tlamu i teď. Každý režim si brání to své,“ pokračoval uživatel. „Možná jste si nevšiml, že tehdy se takto bránil zločinný režim. Ale to se stane,“ pokračoval Bosák. „Tak jo. Vážím si Vás a proto se nebudu pouštět do dalekosáhlých diskuzí. Máte asi, samozřejmě, pravdu, ale není vše jen černé a bílé..“ ukončil raději diskuzi uživatel.

Sám Ondráček, který se podílel na potlačování demonstrací v roce 1989, uvedl, že svého působení u komunistické policie nelituje. "Že jsem pracoval u SNB, mi líto není. V profesním životě bych žádné věci neměnil. Já se domnívám že jsem nikdy neporušil zákony této země," uvedl Ondráček, který jako příslušník pohotovostního útvaru zasahoval v lednu 1989 proti demonstrantům během tzv. Palachova týdne. V listopadu 1989 byl připraven jako posila při zásahu na Národní třídě v Praze, který odstartoval pád komunistického režimu v tehdejším Československu.

Témata:  Jaromír Bosák Zdeněk Ondráček komunismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy