Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V hotelu polštářem udusil prostitutku, muž si odpyká 12,5 roku

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Brno - Patrik Olszar (30) z Havířova si odpyká 12,5 roku za vraždu placené společnice v hotelovém pokoji v Brně. K činu se přiznal. Rozsudek Krajského soudu v Brně není pravomocný. Po jeho doručení se mohou obě strany do osmi dní odvolat k Vrchnímu soudu v Olomouci.

Podle obžaloby Olszar loni 17. května nad ránem vyhrál v baru na Kraví hoře v automatech, ale vysokou částku mu na místě v hotovosti nemohli vyplatit. Protože se chtěl dále bavit, šel do blízké restaurace v Údolní ulici, kde pracoval jako provozní, a z pokladny si vzal skoro 70 tisíc korun.

Poté s kamarádem vyrazili do nevěstince. Olszar si sjednal společnici a kolem poledne se s ní ubytoval v hotelu v Bratislavské ulici.

S dívkou se ale pohádal a podle státního zastupitelství ji škrtil a dusil polštářem. Důvody konfliktu si prý nepamatuje. V přípravném řízení uvedl, že dívka odmítla sexuální praktiku, na které se předtím dohodli.

Dívku se Olszar ještě snažil probrat studenou vodou. Když zjistil, že je mrtvá, napadlo jej, že pojede do Vídně. Taxíkem se nechal dovézt do Mikulova a pěšky se vydal k hranici, cestou ale znovu usedl v baru se společnicemi a poté se ubytoval v hotelu. Druhý den sám zavolal na policii.

Témata:  vražda soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy