Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš je k smíchu, je to fraška. Někdo by měl začít vládu řídit, zuří Kalousek a Fiala

Miroslav Kalousek /TOP 09/, první místopředseda
Miroslav Kalousek /TOP 09/, první místopředseda
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Dnešní jednání Poslanecké sněmovny trvalo asi jen hodinu. Ministr financí Andrej Babiš měl v závěrečném kole představit šest předloh, místo toho se ale ze schůzky omluvil. A opoziční strany zuří.

Šéf státní kasy se jednání ve Sněmovně dnes neúčastní kvůli návštěvě Zlínského kraje.

„Sněmovna dnes skončila jednání už po desáté hodině. Na pořadu bylo totiž šest bodů ministra financí, které ovšem neměl kdo předložit. Babiš rozdává koblihy na Slovácku. Premiér mlčí a je k smíchu," zlobí se na sociálních sítích předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Kromě Babiše to od něj schytal právě i Bohuslav Sobotka. „Nedokáže zajistit účast ministrů nejen na interpelacích, ale ani na jednáních, kde má Sněmovna projednávat jejich zákony. Nemohl by tu vládu někdo řídit? Ne jako Agrofert, ale jako vládu," dodal ostře.

Své rozčarování neskrýval ani šéf občanských demokratů. „Na koaliční radu nedorazili dva ze tří předsedů stran. Jednání to bylo asi jednoduché a přineslo nepochybně shodu premiéra Sobotky s premiérem Sobotkou. To není koaliční rada, ale koaliční fraška," uvedl Petr Fiala.

Témata:  Andrej Babiš Miroslav Kalousek Petr Fiala

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy