Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kramný se vrací k soudu. NS bude řešit jeho vedlejší kauzu

Petr Kramný
Petr Kramný
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Brno - Nejvyšší soud se bude ještě zabývat druhou kauzou Petra Kramného. Justice ho vinným z křivého obvinění policisty, postih mu ale neukládala s ohledem na výjimečný trest vyměřený za smrt jeho manželky a dcery při dovolené v Egyptě. Přesto Kramný podal dovolání

Policisty podle pravomocného rozsudku Kramný nepravdivě nařknul, že jej při výslechu napadali. Nařčení z křivého obvinění Kramný odmítal a tvrdil, že stížnost na údajné napadení sepsal jeho tehdejší advokát bez jeho vědomí. Nejvyšší soud dovolání v této kauze obdržel v druhé polovině února. Rozhodnutí zatím nepadlo.

Kramného stížnost v případu vraždy Ústavní soud (ÚS) odmítl. Obhájkyně Kramného Jana Rejžková chce nyní požádat o obnovu procesu.

"ÚS se nezabýval novými znaleckými posudky, které díky bránění spravedlnosti, dle našeho názoru, mohly vzniknout až po rozhodnutí obecných soudů. Tudíž je otevřena cesta podnětu k obnově řízení, která proběhne u Krajského soudu v Ostravě," uvedl spolek Šalamoun.

Mluvčí ÚS Miroslava Sedláčková Kramného případ nijak nekomentovala. V agendě soudu totiž patří k těm důsledně anonymizovaným, mluvčí se tedy vyjadřovat nemůže. Usnesení by se mělo v příštích dnech bez uvedení jmen objevit v databázi soudu.

Témata:  Petr Kramný Nejvyšší soud

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy