reklama

S dosavadní činností Babišovy vlády vyjádřilo spokojenost 41 procent lidí, naopak 44 procent je nespokojeno. Při hodnocení její komunikace s veřejností se kladně vyjádřilo 42 procent lidí a 45 procent záporně. 34 procent občanů je spokojených i se samotnou osobou předsedy, 48 procent však nikoliv. Největší převis nespokojených je ale u personálního složení vlády, kdy spokojenost s jejími členy vyjádřila třetina a nespokojenost téměř polovina dotázaných.

Přesto Babišův kabinet vychází z hodnocení lépe než Sobotkova vláda v únoru 2017 i 2016. Současně má lepší hodnocení než vláda Petra Nečase, Mirka Topolánka (oba ODS) nebo Jiřího Rusnoka. V posledních zhruba deseti letech lidé příznivěji posuzovali jen vládu Jana Fischera a Sobotkovu vládu v prvních dvou letech jejího působení, tedy v roce 2014 až 2015.

Proti loňskému hodnocení Sobotkovy koaliční vlády nynějšímu kabinetu u všech posuzovaných bodů přibylo spokojených občanů a zároveň ubylo nespokojených.

Největší pokles nespokojených od loňského února, a to o 15 procentních bodů, CVVM zaznamenalo u personálního složení vlády, spokojenost s ním se zvýšila o devět bodů. U hodnocení komunikace vlády s veřejností se počet nespokojených snížil o 14 bodů a počet spokojených stoupl o 12 bodů. O činnosti vlády kladně hovoří proti loňskému únoru o deset bodů více lidí.