Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kluk z Hodonínska nechodil do školy, zameškal 400 hodin

Školní pomůcky
Školní pomůcky
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Kyjov - Chlapec z Hodonínska poslední půlrok nechodil do školy. Zameškal 388 vyučovacích hodin, z toho měl 281 omluvených a 107 neomluvených. Rodičům za ohrožování výchovy dítěte hrozí až dvouleté vězení.

Případem se zabývali kyjovští policisté, podle nich rodiče dlouhodobě zanedbávali chlapcovu výchovu. "Umožňovali mu vést zahálčivý způsob života a nezajistili jeho řádnou školní docházku. Případnou nepřítomnost syna ve škole řádně neomlouvali, se školou dostatečně nespolupracovali a nedodržovali podmínky, které byly nastaveny," uvedl na policejním webu mluvčí Petr Zámečník.

Chlapec nemohl být v prvním pololetí školního roku 2017/2018 klasifikovaný ze žádného předmětu. "Ve znalostech a vědomostech jednotlivých předmětů má velké nedostatky a mezery, které vyplývají z jeho vysoké absence," doplnil mluvčí.

Rekordmankou je zřejmě dívka z Ostravy, která ve školním roce 2008/2009 skoro nechodila do školy. Zameškala téměř 1000 hodin. Její matka si tehdy vyslechla obvinění z ohrožování výchovy mládeže, podle policie o záškoláctví dcery věděla a nic s tím neudělala.

Témata:  děti Jihomoravský kraj školství

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy