Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vrah z tramvaje číslo 17 je ve vazbě, policii se sám přihlásil

Věznice, ilustrační fotografie
Věznice, ilustrační fotografie
Foto: Original Communications

Praha - Podezřelý z vraždy v tramvaji číslo 17, který se dobrovolně sám přihlásil, je ve vazbě. O jeho uvěznění v pátek dopoledne rozhodoval soud. Policie neměla k případu mnoho stop, pro všechny tak bylo obrovským překvapením, když se sám udal. Po dvou letech se tak podařilo vyřešit jeden ze záhadných nevyřešených případů.

Podezřelý Jan Holman se přišel sám udat po dlouhých dvou letech. Policisté mu zpočátku nevěřili, ale když vyndal zbraň, kterou měl ženu zabít, začali jeho doznání brát vážně.

Holman se přiznal, že chtěl ženu (64) oloupit, střelil ji proto do hlavy a okradl. Policii se přiznal z několika důvodů, jedním z nich byly výčitky svědomí.

Nebýt jeho doznání, policie by ho dost možná nikdy nenašla, vyšetřování totiž nikam nevedlo. Policie vkládala největší naděje do svědka, kterého dlouhou dobu hledali. Když ho našli, ukázalo se, že k vyšetřování nemůže nijak přispět.

Témata:  vražda krimi věznice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy