Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pojem "demokratická žumpa" se uchytil, lidé ho používají a politici nesnášejí, raduje se Ondráček

Opustí Zdeněk
Opustí Zdeněk "mlátička" Ondráček sněmovní komisi pro dohled nad GIBS?
Foto: Facebook

Praha - Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček po demonstracích odstoupil z pozice předsedy komise pro kontrolu GIBS. Pravici pak nazval v projevu ve Sněmovně demokratickou žumpou. Na sociálních sítích se raduje, jak se jeho pojmenování ujalo. Je přesvědčen, že jeho odpůrcům se nelíbí. Jenže jak se zdá, nemá pravdu.

„Přátelé, jsem rád, že se moje označení 'demokratická žumpa' tak ujalo a někteří z vás jej již používáte, pokud píšete o některých politicích TOP 09, STAN, KDU - ČSL a ODS. Věřte, že se jim to hodně nelíbí,“ vzkázal Ondráček prostřednictvím facebooku svým přátelům a příznivcům.

Jenže jak se zdá, pravicoví politici a jejich příznivci si z tohoto označení nic nedělají. „Hlásím se do kategorie 'demokratická žumpa',“ uvedl na sociálních sítích lidovecký europoslanec Pavel Svoboda.

K „žumpě“ se přihlásil i dlouholetý reprezentant v plavání a jeden z našich medailově nejúspěšnějších paralympioniků Honza Povýšil. „Radši budu demokratická žumpa než komunista...“ uvedl na sociálních sítích.

A Starostové a nezávislí Odnráčkovo „heslo“ využili na nové „grafice“.

K nám na klub raději nechoďte. Je tu žumpa. Demokratická.@STANcz #Ondracek #demokratickazumpa pic.twitter.com/ZyJPWvnltZ

— Tomáš Pergl (@TPergl) 7. března 2018

Poslanec TOP 09 Vlastimil Válek si pak z Ondráčka utahoval. „Uf, tak Ondráček mě jako součást pravice nazval dost drsně. Prý jsem demokratická žumpa. Ještě že jsme v parlamentu. Tady když vytáhne obušek a pude po mně, tak ho snad ochranka sejme,“ uvedl na twitteru.

Na facebooku obratem vzniklo hned několik skupin s názvem „Demokratická žumpa“. Jedna například uvádí ve svém popisu „stránka pro všechny demokraty, bez ohledu na to, zda se cítí být žumpou, či nikoli.Tato skupina není vhodná pro příznivce KSČM, SPD, ANO, SPO."

Další má na úvodní fotce miliardáře a filantropa George Sorose a v popisku uvádí: „Žumpa je izolovaná bezodtoková nádrž určená k zachycování odpadních vod z domácnosti. Žumpa se využívá v místech, kde není vybudován kanalizační systém, popřípadě není možné napojení na zavedenou stokovou síť s čističkou odpadních vod. Taktéž mylně označována za kohokoliv, kdo nesouhlasí s komunistickou garniturou.“

Témata:  Zdeněk Ondráček sociální sítě

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy