Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zahraniční média kritizují Slovensko: Politický chaos dosáhl vrcholu, nová vláda se dlouho neudrží

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Osud slovenské vlády je i po odchodu premiéra Roberta Fica nejasný, píší dnes mimo jiné německá, rakouská, britská nebo ruská média.

Podle americké televizní stanice CNBC politický chaos v zemi odchodem šéfa kabinetu dosáhl vrcholu. Slovensku předpovídá zahraniční tisk polský scénář i předčasné volby.

Křehkého příměří si všímá ruský list Kommersant, podle něhož se nová vláda dlouho neudrží a bude mdlá. Předčasné parlamentní volby, v nichž se rozhodne o Ficově osudu, se dají očekávat ještě letos, míní list.

Podle serveru britského deníku The Telegraph se slovenský kabinet prozatím zachránil, avšak Slováci se s první vraždou novináře v zemi v blízké době nevyrovnají. To se také ukáže během dalších protestů, které se na Slovensku mají konat.

O tom, že Ficův odchod dokáže situaci uklidnit, pochybuje i švýcarský list Luzerner Zeitung. "Slováci mají pocit, že se přes noc ocitli v mafiánském státě," píše v komentáři.

Témata:  Slovensko noviny a tisk Robert Fico

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy