Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Varování pro řidiče: D10 u Brandýsa byla uzavřena kvůli bourání poloviny mostu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Brandýs nad Labem - Dálnice D10 mezi Brandýsem nad Labem a Starou Boleslaví je od dnešních 19:00 hod. uzavřena, v noci se bude bourat jedna část mostu. O dalším víkendu má být zdemolována druhá polovina. Objízdné trasy povedou přes okolní exity. Řidiči z dálnice sjedou na 10. kilometru na Brandýs nad Labem a vrátí se zpět na 14. kilometru ve Staré Boleslavi.

Dělníci budou v noci bourat polovinu starého mostu přes dálnici u Brandýsa nad Labem směrem na Mladou Boleslav. 

"Nachystali jsme tam techniku, sundáváme zábradlí z mostu a ošetřujeme ho," uvedla mluvčí stavební firmy Eurovia CS Iveta Štočková. Auta by se na dálnici měla vrátit v neděli zhruba v 09:00.

Místo zdemolovaného mostu stavbaři postaví nový. Stavba slouží jako jedna z mimoúrovňových křižovatek na dálnici pro sjezd do Brandýsa nad Labem či na opačnou stranu směrem k Zápům. Podle Středočeského kraje, který je investorem, bude nový most stát 54,1 milionu korun.

Témata:  doprava Středočeský kraj dálnice D10 silnice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:58

Sestra vůdce KLDR prohlásila, že země bude dál budovat ohromující a nejsilnější vojenské síly

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy