Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš pojede do Bruselu. Na summitu bude prosazovat fungující vnitřní trh, sejde se i s šéfem NATO

Andrej Babiš volí do Poslanecké sněmovny
Andrej Babiš volí do Poslanecké sněmovny
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Vláda dnes schválila premiérovi v demisi Andreji Babišovi (ANO) mandát pro jeho cestu na summit Evropské unie. Bude v Bruselu prosazovat důraz na fungující vnitřní trh a otevřenou obchodní politiku. Setká se tam také s generálním tajemníkem NATO Jensem Stoltenbergem.

Evropští politici budou tento čtvrtek a pátek řešit budoucnost vnitřního trhu, obchod, sociální agendu či přípravu květnového summitu EU se zeměmi západního Balkánu. Tématem summitu budou i zahraničněpolitické otázky a zdanění v digitální oblasti. V pátek budou státníci diskutovat o brexitu.

Babišův program v Bruselu začíná setkáním s krajany zaměstnanými v evropských institucích již dnes. Po čtvrtečním ranním jednání se Stoltenbergem se premiér tradičně sejde se svými protějšky z ostatních zemí V4. V pátek bude nad program summitu hovořit s belgickým premiérem Charlesem Michelem.

Babiš bude prosazovat důraz na fungující vnitřní trh pro podporu růstu, tvorbu pracovních míst a podporu investic a inovací.

Témata:  Andrej Babiš vláda EU

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy