reklama

Vyplývá to z únorového průzkumu, který se konal v období od 3. do 15. února a do kterého se zapojilo 1119 osob ve věku od 15 let. Výsledky dnes zveřejnilo Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM). 

Za dobrou označilo ekonomickou situaci v zemi 39 procent účastníků průzkumu. Podle dalších šesti procent je stav dokonce velmi dobrý. Naopak za špatnou považuje hospodářskou situaci země 14 procent respondentů a další dvě procenta ji hodnotila jako velmi špatnou. Zbytek dotázaných buď nevěděl, nebo volil odpověď "ani dobrá, ani špatná."

Oproti výsledkům lednového průzkumu nenastala v únoru žádná statisticky významná změna. Při meziročním srovnání už ale rozdíl patrný byl. Loni v únoru hodnotilo ekonomickou situaci Česka pozitivně 37 procent lidí, tedy o osm procentních bodů méně než letos.

V případě životní úrovně vlastní domácnosti 45 procent dotázaných ji letos v únoru označilo za dobrou, a dalších devět procent za velmi dobrou. Za špatnou považuje životní úroveň své domácnosti 11 procent Čechů a dvě procenta volila odpověď "velmi špatná."