Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie v Praze pronásledovala zdrogovaného řidiče

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Pražští policisté dnes pronásledovali sedmadvacetiletého řidiče vozu Audi, který podle nich svou jízdou ohrožoval ostatní a odmítal zastavit.

Na výzvu zareagoval až u výjezdu z tunelu Blanka, kde stačil nacouvat do policejního auta a následně se pokusil utéct. Policisté muže chytili a testy v nemocnici posléze prokázaly, že muž řídil pod vlivem drog. Zda před jízdou pil i alkohol, policisté zatím neví. ČTK to řekla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Podle ní agresivního řidiče zaznamenal krátce po 11:00 kriminalista, který byl mimo službu a který o tom informoval své kolegy. Výzvy k zastavení od policejní hlídky, která se za řidičem vydala, ale ignoroval a dál jel přes Vítězné náměstí do tunelu Blanka. Podle mluvčí přitom nerespektoval nejvyšší povolenou rychlost a ohrožoval ostatní řidiče.

Pronásledovaný nakonec zastavil v tunelu před výjezdem na Letnou, policisté ho z bezpečnostních důvodů ale vyzvali, aby popojel a zastavil až za výjezdem. "Na to řidič reagoval tím, že sedl do auta a nacouval do policejního auta. Při následné kontrole se pokusil policistům utéct, proto ho museli zpacifikovat," popsala událost mluvčí.

Témata:  řidiči krimi

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy