Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Párek seniorů brutálně týral psy. V domě jich měli přes 200, polovina umírala hlady, další byli nemocní

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Kamenice nad Lipou (Pelhřimovsko) - Muž a žena (oba 67) byli obviněni z týrání zvířat. Při domovní prohlídce 31. ledna našli policisté s veterináři v jejich domě 212 psů malých plemen. Část zvířat byla v boxech a klecích, byli podvyživení, nemocní a znečištění.

Muž a žena byli obviněni z trestného činu týrání zvířat ve formě spolupachatelství, hrozí jim tak až pět let za mřížemi. Způsobem chovu podle policie psy týrali zvlášť trýznivým způsobem. Více než 120 psů utrpělo těžké poškození. Jeden pes uhynul a dalších osm má neléčitelné následky.

Chovatelé podle policie drželi zvířata v nedostatečně osvětlených a větraných prostorách, bylo tam málo místa. "Psi byli ve znečistěných prostorách se silným zápachem. Dále neměli zajištěný dostatečný přísun potravy," uvedla mluvčí policie Stanislava Miláčková. Podvyživených bylo přes sto psů, veterinární péči jim chovatelé nezajistili.

"V lednu letošního roku jsme zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu zanedbání péče o zvíře z nedbalosti," uvedl vedoucí pelhřimovských kriminalistů Martin Petrák.

Témata:  týrání zvířat krimi psi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy