Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na generálním štábu od 1. dubna vzniknou dvě nové sekce

Prezident jmenoval do funkce ministra obrany Vlastimila Picka, 19. března 2013
Prezident jmenoval do funkce ministra obrany Vlastimila Picka, 19. března 2013
Foto: Vláda.cz

Praha - Na generálním štábu nastanou od neděle 1. dubna změny. Dosavadní sekce rozvoje a plánování schopností ministerstva obrany bude rozdělena na dvě. Jejich ředitele již ministryně obrany v demisi Karla Šlechtová (za ANO) jmenovala v pondělí.

Sekce má na starosti rozpracování obranné strategie ČR do podmínek armády, odpovídá za zpracování válečné struktury Česka nebo za mobilizaci. Na starosti také má řízení a koordinaci krajských vojenských velitelství.

Od 1. dubna bude tato sekce rozdělena na dvě, a to sekci plánování schopností ministerstva obrany a sekce rozvoje sil ministerstva obrany. "První sekce tak bude zodpovídat za koncepční a plánovací činnost a druhá za rozvoj vojsk a její činnost," uvedla armáda.

Ředitelem sekce plánování schopností se stal Jaromír Alan, šéf dosavadní sekce rozvoje a plánování schopností. Druhou sekci rozvoje sil dostal na starost Ivo Střecha.

Témata:  Ministerstvo obrany České republiky Armáda České Republiky Karla Šlechtová

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy