reklama

Incident se stal v neděli 27. srpna 2017 v ubytovně v pražské Libuši, kam si žena zhruba měsíc před napadením nastěhovala 43letého kolegu z brigády. Podle obžaloby oba od pátku popíjeli alkohol, pohádali se a Stepanová pak spolubydlícího opakovaně bodla velkým kuchyňským nožem a mlátila ho prázdnými lahvemi od vodky. Mimo jiné mu probodla plíci a poranila srdce. Sice ještě stihl dojít před ubytovnu a počkat tam na lékařskou pomoc, později však zemřel na operačním sále.

"Držel mě za vlasy, všimla jsem si, že do ruky bere nůž. Víc nic nevím," řekla Stepanová soudu. Nevšimla si prý poté, že by spolubydlícímu tekla krev. Svědci přitom popsali, že byl celý zakrvácený. "Jak vysvětlíte četné bodné a bodnořezné rány na těle poškozeného?" zeptala se obžalované soudkyně Silvie Slepičková. "Já tomu rozumím tak, že ve strachu jsem nad sebou ztratila kontrolu," reagovala Stepanová.

Po útoku měla žena v krvi 2,34 promile alkoholu. Soudu řekla, že předtím v Česku vůbec nepila, prý jen "dvakrát ochutnala pivo".

"Tři muži v průběhu 15 let vůči vám užijí nůž a incident se vyvine tak, že všichni tři zemřou. Jak to vysvětlíte?" dotázala se Stepanové soudkyně. "Já nevím proč. Dostávala jsem pěstmi, měla jsem hodně modřin. Zřejmě se bojím nožů. Možná je to osud. Nevím," odpověděla jí obžalovaná prostřednictvím tlumočníka.

Stepanové, která přijela do Česka na sklonku roku 2016 a nemá tu žádný záznam v rejstříku trestů, hrozí za vraždu deset až 18 let vězení.