Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trhovci zavřeli inspektora ČOI ve skladu. Zůstal v něm přes hodinu

ČOI
ČOI
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Cheb - Děsivé chvíle má za sebou jeden z inspektorů České obchodní inspekce. Při kontrole tržnice Dragoun v Chebu na Karlovarsku ho obchodníci zamkli ve skladu, ve kterém zůstal přes hodinu uvězněný. Když přijela pomoc, bylo jasné proč. Ve skladu byly totiž padělky luxusních značkových kabelek a hodinek, odhadem za 200 milionů korun.

Otřesený inspektor vyvázl bez zranění, snad jen mírně šokovaný. "Byl to hodně nepříjemný pocit. V tom skladu jsem byl zavřený hodinu a čtvrt. Pro mne to ale bylo jako věčnost. Připadal jsem si jako klaustrofobik ve stísněném prostoru. Přemítal jsem, co se se mnou bude dít dál," popsal později svou situaci uvězněný inspektor.

Inspektora z Ústí nad Labem v Chebu nikdo neznal. On navíc použil velmi rafinovanou lest. "Hovořil německy a říkal si o různé druhy kabelek. Nejprve se mu ta kabelka nelíbila, protože byla velká, pak byla malá, pak byla málo světlá. Takže ho nakonec vzali do jakéhosi skladu a tam byla přehlídka různých padělků kabelek," řeklTV Nova mluvčí České obchodní inspekce Jiří Fröhlich.

Když inspektor viděl, že kolem něj jsou padělky za 100 až 200 milionů korun, vytáhl průkaz. Že ho cizinci ve skladu uvězní, to nečekal. "Začali jako obvykle zmatkovat, zavírat stánky a bohužel zavřeli i inspektora v tom skladu," popsal další vývoj situace Jan Řezáč, ředitel ČOI pro Plzeňsko a Karlovarsko.

Kromě trestu za prodej padělků tak trhovcům teď hrozí ještě další obvinění. "Věc prošetřujeme z důvodu možného spáchaní trestného činu omezování osobní svobody," potvrdila mluvčí policie Kateřina Krejčí.

Není to ovšem poprvé, co se inspektor octl v zamčeném skladu. "Naposledy se to stalo před více než pěti lety. A fakticky se to stávalo ČOI zřídka, právě v době, kdy začala kontrovat tržnice. Ale že se to stane v roce 2016, to jsme nečekali," dodal mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Inspektoři se teď probírají zabavenými poklady. Našli například poměrně zdařilé padělky luxusních hodinek Breittling. Pravé hodinky této značky by stály více než půl milionu korun. Gangu obchodníků hrozí pokuta 5 milionů. A za uvěznění inspektora dva roky vězení.

Témata:  ČOI (Česká obchodní inspekce) inspekce

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy