reklama

"Útok obžalovaného byl podle soudních znalců likvidační. Použil násilí velké intenzity. Způsob byl zvlášť surový," uvedl soudce při zdůvodnění rozsudku. Verdikt není pravomocný. Tancer se na místě odvolal, státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Vrah i oběť bydleli v jedné budově. Osudného dne loni v červnu Tancer zašel ke známému, aby se zeptal, jak to vypadá s vracením dlužné částky. Dlužník ale peníze neměl. Pravděpodobně v této souvislosti se oba opilí muži začali hádat. "Příčinou sporu byla malicherná příčina," řekl soudce. Tancer měl v krvi okolo dvou promile alkoholu, napadený dokonce tři promile. "Největší zlo a zásadní moment v tomto případu sehrál alkohol," dodal soudce.

Tancer se podle rozsudku přestal ovládat. Známého napadl nejprve dlaní a pěstí. Pak jej několikrát udeřil tupým předmětem do hlavy. Nakonec použil hned několik nožů. Jednak kuchyňské nože a pak zavírací nůž s čepelí dlouhou sedm centimetrů. Celkem napadenému uštědřil 23 bodných a bodnořezných ran. Všechny v době, kdy oběť žila. Tedy i hlubokou ránu, kterou muži podřízl hrdlo.

Po útoku se vrátil do svého bytu, ulehl, vzal si ucpávky do uší a usnul. Tělo zavražděného později objevili hasiči přivolaní k požáru v bytě. Jak ten vznikl, není jasné. Podle výsledků vyšetřování jej mohl Tancer úmyslně založit. Příčinou ale mohla být i neopatrná manipulace s ohněm. "Zavražděný kouřil," poukázal soudce.