Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babišovi ministři dnes začnou přednášet na VŠE

VŠE v Praze
VŠE v Praze
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Členové Babišova kabinetu budou od dnešního večera přednášet na pražské Vysoké škole ekonomické (VŠE). Sérii přednášek s názvem Hospodářská politika pohledem jejích tvůrců zahájí ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Jako poslední vystoupí na VŠE 10. května premiér Andrej Babiš a ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Na sérii přednášek se vláda dohodla s děkanem Národohospodářské fakulty VŠE Miroslavem Ševčíkem. 

Škola označuje vystoupení ministrů na zvláštním kurzu za příležitost pro ty, kdo chtějí vidět do procesu tvorby české hospodářské politiky a do jejího zákulisí. Úřad vlády v tiskové zprávě napsal, že vystoupení ministrů doplní vybraní akademičtí pracovníci fakulty a že škola bude předem informována o obsahu přednášek. Součástí přednášek má být i odborná diskuse ministrů se studenty.

Studenti proti vypsání přednášek protestovali. V petici zveřejněné na internetu vyjadřovali obavy, že jim bude prezentován jen jeden názorový proud, což je podle nich nepřípustné v době jen několik měsíců před komunálními a senátními volbami. Podle autorů petice by VŠE měla být nestranická a názorově neutrální.

Petici dosud podepsalo 502 lidí. Většina podpisů se objevila na konci března krátce po zveřejnění informace o vypsání přednášek, další signatáři se ale stále připojují. Dnes dopoledne přibyly zatím poslední tři podpisy.

Témata:  vláda VŠE Praha

Aktuálně se děje

29. dubna 2024 14:19

Tálibán v Afghánistánu povolil očkování. Chce vymýtit dětskou obrnu

V Afghánistánu spustili v pondělí novou očkovací kampaň proti dětské obrně. Cílem je ochránit přibližně 10,7 milionu dětí do pěti let před tímto nebezpečným onemocněním. Oznámilo to afghánské ministerstvo zdravotnictví.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy