Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rozzuření Češi vyhrožují senátorovi kvůli Zemanovi: Co si to dovolujete k prezidentovi? To je k zblití

Zemanovo vítězství ve volbě prezidenta 2018
Zemanovo vítězství ve volbě prezidenta 2018
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Senátní bezpečnostní výbor odsoudil prezidenta Miloše Zemana za to, že nechal Bezpečnostní informační službu (BIS) prověřit, zda v Česku nebyl vyvíjen nebo skladován jed novičok. Stejně tak výbor odmítl i zasahování Hradu do případu údajného ruského hackera Jevgenije Nikulina. Autor návrhu tohoto usnesení teď čelí tvrdé kritice.

„Senátní výbor pro zahraničí, obranu a bezpečnost dnes schválil můj návrh usnesení, kterým odsoudil prezidenta a Hrad za dlouhodobé hájení zájmů cizí mocnosti na úkor České republiky. A vyzval jej, aby takového jednání zanechal,“ informoval na sociálních sítích senátor Václav Láska (nestraník za SZ a KDU-ČSL s podporou Pirátů).

Celý dokument zveřejnil na svém facebooku. „Těmito případy vyvrcholil dlouhodobý trend, kdy prezident České republiky a jeho nejbližší spolupracovníci obhajují ekonomické a mocenské zájmy cizích států," stojí v usnesení.

Tento dokument ale řadu Zemanových příznivců rozzlobil. „Jste jen banda ubohých, nepotřebných šašků. USA - tak se jmenuje ta mocnost, jejíž zájmy v ČR s láskou hájíte. V zájmu ČR není zhoršování vztahů EU a RF, v zájmu USA to bohužel je,“ kritizoval senátory pod příspěvkem jeden z diskutujících. „Zrušit tu verbež, jsou k ničemu, jenom přilívaji olej do ohně banda jedna. Cely senátní výbor,“ dodal další.

Další zdůrazňovali, že Zeman získal mnohem více hlasů než senátoři. „Kristepane, co si to dovolujete k prezidentovi??!!!! To jako jdete příkladem komu, smím-li se ptát??? To už je k zblití ty vaše kroky nezlobte se na mě, fůůůj,“ napsal další rozzlobený příznivec zemana. „Promiňte, mám vás docela rád, ale tímto pamfletem jste mně nas*ali,“ přisadil si jiný. „Já, občan ČR, vám se*u na prohlášení zkorumpovaného havloidniho senátu, který označuji za demokratickou žumpu. S pozdravem, vy senátní korytáři, váš občan ČR,“ píše se také na senátorově profilu.

Kritice čelil i sám senátor Láska. „Pane Lásko, vy jste přímo ukázkový příklad naprosto zbytečného člověka, pro společnost absolutně neužitečného,“ vzkázal mu rozzlobený Čech. „Ti zrádní senátní zku*venci v čele se zmetkem Láskou na tohle svinstvo těžce doplatí. Zda se, že tenhle lidský dobytek nebude placeny pouze naším státem,“ napsal jiný.

Další dokonce mluvil o likvidaci senátorů. „Tady by to chtělo hrdinu s AK 47 nebo jiným automatem, aby dostali strach, Vše je to jedna pakáž a banda příživníků. Lopatku, kamenolom a makat,“ radí další Čech.

Senátor Láska ale bere kritiku s nadhledem. Rozzuřeným diskutujícím proto poslal vzkaz. „Někteří diskutéři na tomto profilu mají opakovanou potřebu vyjádřit se k mým statusům hned v několika samostatných komentářích. Chtěl bych je zdvořile požádat, aby v zájmu přehlednosti diskuze koncipovali své postoje do jednoho komentáře. Že jsem podle nich 'zaprodanej debil a mám jít do pr...le' pochopím hned z prvního komentáře, v němž mi to sdělují. Netřeba tedy znovu v různých podobách to ještě čtyřikrát opakovat. Děkuji,“ napsal politik.

Témata:  Václav Láska Miloš Zeman Senát Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy