Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Začíná akce Ukliďme svět, zapojí se do ní tisíce lidí

Domovní odpad
Domovní odpad
Foto: Reprofoto

Praha - Tisíce dobrovolníků po celém Česku se dnes zapojí do jarního úklidu měst, vesnic a přírody. Při pravidelné akci Ukliďme svět, ukliďme Česko se pokusí zbavit své okolí nepořádku a černých skládek.

Letošní patronkou akce je biatlonistka Gabriela Koukalová, které odpadky v přírodě mimo jiné komplikují sportovní přípravu.

"Není výjimkou, když při jízdě ve stopě vytáhnu na hůlce třeba PET lahev nebo jiný předmět, který nemá v lese co dělat. Proto jsem sama už dříve odpadky ze stopy sbírala a podpořit akci Ukliďme svět, ukliďme Česko, především v osvětové rovině, mi přišlo jako prima nápad. Snad to trochu pomůže, aby toho nepořádku vznikalo co nejméně," uvedla Koukalová.

Akci pořádá spolek Ukliďme Česko a Český svaz ochránců přírody a každoročně se do ní vedle ochránců přírody zapojují i školy, dobrovolní hasiči, sportovci, různé spolky a jednotlivci, kterým místní organizátoři rozdávají rukavice a pytle na sesbíraný odpad.

Témata:  úklid odpady

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy