Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči dnes kvůli silnému větru vyjížděli k desítkám případů

Hasiči
Hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Hasiči ve Zlínském kraji zaznamenali dnes kvůli silnému větru 20 zásahů. Odstraňovali především popadané nebo poškozené stromy. I hasiče v Olomouckém kraji zaměstnává dnes odpoledne silný vítr. Kvůli němu vyjížděli ke zhruba 70 událostem.

Události se obešly bez zranění, řekl ČTK krajský mluvčí hasičů Pavel Řezníček. Nejhorší situace podle něj panovala na Uherskohradišťsku, kde v souvislosti se silným větrem evidují hasiči šest zásahů. Po pěti jich absolvovali na Zlínsku a Vsetínsku, ke čtyřem vyjížděli na Kroměřížsku.

Teplé počasí doprovázené větrem přineslo i zvýšený počet požárů lesních a travních porostů. V kraji jich hasiči napočítali deset, z toho šest na Vsetínsku. Zřejmě nejvážnější situace panuje na Dolních Pasekách v Rožnově pod Radhoštěm, kde hoří les. "Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu," uvedl Řezníček. Podle oficiálního profilu města na facebooku zakázal starosta v místě události veřejnosti vstup do blízkosti lesa a na přilehlé komunikace.

Hasiče v Olomouckém kraji zaměstnává dnes odpoledne silný vítr. Kvůli němu vyjížděli ke zhruba 70 událostem, především popadaným stromům nebo poškozeným střechám domů. Zásahy se obešly bez zranění, řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Hasiči podle něj zasahovali kvůli uvolněným plechům na střechách například v Olomouci, Prostějově, u drážních budov v Litovli a Náměšti na Hané a také u objektu gymnázia v Kojetíně. K podobným událostem vyjížděli i ve Šternberku a Dolanech. "V Bohuňovicích na Olomoucku místní dobrovolná jednotka zajistila rovněž uvolněné plechy na domově seniorů," uvedl Hošák. Na několika místech v regionu spadly stromy na chodníky, silnice, železniční trať a dráty elektrického vedení.

Teplé počasí doprovázené větrem přineslo i zvýšený počet požárů lesních a travních porostů. Hasiči znovu vyjížděli například do Nové Hradečné, kde kvůli požáru hrabanky a lesního porostu na ploše 350 x 100 metrů zasahovali už včera. Tráva hořela také v Doloplazech, na Svatém Kopečku u Olomouce a v Janoslavicích, části obce Rohle. Požár lesa zaměstnal hasiče v Hrubé Vodě.

Témata:  hasiči Zlínský kraj

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy