reklama

V pařížských oblastech Quai du Lot a Quai de l'Allier, které se nachází podél hranice mezi městem a migranty hustě osídleným předměstím Paříže Seine-Saint-Denis, žije přímo na ulici přibližně 1400 žadatelů o azyl, uvádí Le Monde.

Místo leží nedaleko bývalého uprchlického tábora Porte de La Chapelle, který byl v květnu loňského roku francouzskými úřady z velké části odstraněn.

Oblast opakovaně navštívili i novináři. Mluvili například s jedním žadatelem o azyl ostře kritizoval Evropany a obviňoval evropské země za situaci v jeho rodné Nigérii. Také požadoval práci a místo k životu.

Na kanálu Saint-Martin se také nachází další provizorní stanový tábor, ve kterém žije přibližně 400 afghánských státních příslušníků. Celkově v oblasti podle francouzské azylové organizace  Terre d’Asile stojí přibližně 920 stanů, ve kterých je ubytováno zhruba 1885 lidí.

V severní části Paříže pak řádí gangy nezletilých marockých přistěhovalců, proti kterým už místní podepisují petici. Asi 1600 obyvatel žádá vládu, aby zasáhla a problematickou situaci řešila.

Migranti bez domova ale tvoří jen malý podíl z celkového počtu žadatelů o azyl ve Francii, země v roce 2017 zaznamenala rekordních 100 000 žádostí o azyl .