Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Kundratic na Táborsku se zřítilo malé letadlo, dva lidé zemřeli

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Tábor - U Kundratic na Táborsku dnes odpoledne spadlo malé letadlo, které následně začalo hořet. Zemřeli dva lidé. Podle policejního mluvčího Milana Bajcury zatím nebyla zjištěna jejich totožnost a není jasné, odkud a kam letadlo letělo.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. "Požár z letadla se dále nešířil a už je uhašený," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Dodala, že nehoda, jejíž příčiny se vyšetřují, stala kolem 15:00.

"Požár prakticky všechno zničil," řekl Bajcur. Dodal, že na místo míří pracovníci ústavu pro zjišťování příčin leteckých nehod, kteří budou tragickou událost vyšetřovat.

Poslední podobné neštěstí v Jihočeském kraji se stalo loni rovněž v dubnu. Při nehodě tehdy na Prachaticku zahynul pilot. V říjnu 2016 se zase u Dačic na Jindřichohradecku zřítil padákový kluzák.

Témata:  letecké nehody Jihočeský kraj neštěstí hasiči

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy