Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš se zlobí na demonstranty: Nechtějí vést debatu a argumentovat

Andrej Babiš /ANO/
Andrej Babiš /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Hradec Králové – Předseda hnutí ANO a premiér v demisi Andrej Babiš dnes na závěr návštěvy Královéhradeckého kraje řekl před novináři na adresu demonstrantů, kteří hodlají vpodvečer po celé zemi protestovat proti němu a jeho vládě, že jsou to lidé, kteří nechtějí vést debatu a argumentovat. 

Demonstrace téměř ve dvou desítkách měst se konají proti vládě bez důvěry a trestně stíhanému premiérovi. Svolavatelé očekávají po republice účast desetitisíců protestujících.

„Pro mě je podstatné číslo, že nás volilo 1,5 milionu lidí," řekl na tiskové konferenci Babiš v narážce na to, že ANO získalo v parlamentních volbách skoro 30 procent hlasů.

„Samozřejmě nechť lidé protestují. Problém je, že většinou tito lidé nechtějí vést debatu a argumentovat. Já s tím nemám problém. Pokud máme jiné názory navzájem, tak se pojďme o tom slušně normálně bavit, ale já jsem žádný zájem z té strany neviděl," řekl dnes premiér.

Posteskl si, že už není tolik slyšet o lidech, kteří ho podporují a dodal, že při jeho dnešní návštěvě pevnostního města Josefov v Jaroměři na Náchodsku jej vítaly desítky jeho příznivců. „Třeba v Josefově na mě čekal jeden demonstrant. Média už nikdy neřeknou, že tam čekalo 30 fanoušků, kteří se se mnou fotili," dodal Babiš.

Témata:  Andrej Babiš demonstrace Hnutí ANO

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy