Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pes v Přerově napadl a zabil dítě. V případu byl obviněn první člověk

Argentinská doga
Argentinská doga
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Přerov - Kvůli loňské tragédii, kdy pes v Přerově usmrtil dítě, byl obviněn jeden člověk. S ohledem na vyšetřování odmítli policisté upřesnit, kdo je stíhán. Nelze vyloučit, že se počet obviněných ještě rozšíří.

Neštěstí se stalo loni 29. prosince v bytě panelového domu v přerovské místní části Předmostí při návštěvě babičky napadeného chlapečka. Na dítě v bytě zaútočil pes, který podle dosud dostupných informací patřil sestře matky napadeného dítěte. Rodinnou tragédii vyšetřují policisté již čtvrtý měsíc, vyšetřování stále není ukončeno. Budou vyslechnuti další svědci.

"V těchto dnech bylo zahájeno trestní stíhání jedné osoby, která byla obviněna z trestného činu usmrcení z nedbalosti, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody od jednoho do šesti let. Prozatím nelze vyloučit trestní odpovědnost dalších osob," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Policisté si kvůli objasnění tragédie vyžádali i znalecké posudky. Na základě znaleckého zkoumání bylo podle Zajícové zjištěno, že pes je zdravý a vlastnosti a temperament odpovídají jeho typu a rase. "Pes byl pravidelně očkován a pod pravidelnou veterinární kontrolou," dodala mluvčí. Zvíře je stále v režimu zajištění a zůstává v útulku pro psy, dodala Zajícová.

Témata:  napadení zvířaty psi Přerov

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy