Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ovčáček se opět naštval kvůli práci novinářů. Není divu, že lidé přestávají věřit médiím, tvrdí

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - K těm, kteří vyjádřili radost nad vítězstvím Viktora Orbána v maďarských parlamentních volbách, patří také mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. Ten využil příležitost a ihned si rýpnul do médií.

„‪Velká gratulace Viktoru Orbánovi k vítězství! Skvělá zpráva pro Maďarsko i EU. Je to další porážka odlidštěné politiky a nenávistných médií,“ okomentoval Orbánovo vítězství v parlamentních volbách na twitteru Jiří Ovčáček.

„Ukázka faktu, že “analytici” a mainstreamoví novináři opět s gustem vydávali svá niterná přání za realitu. Není divu, že “tradičním” médiím přestávají lidé věřit,“ uvedl s odkazem na některé články, které byly zveřejněny o víkendu a podle kterých by mohla Orbánovi uškodit vysoká volební účast.

Kromě toho na svém twitteru sdílel i gratulace dalších českých politiků, například Václava Klause mladšího (ODS), který napsal: „Bravo!“ Kromě toho retweetoval také slova premiéra v demisi Andreje Babiše. „Gratuluji Viktorovi Orbánovi k jeho přesvědčivému vítězství ve včerejších volbách. Těším se na další spolupráci s budoucí novou vládou ve Visegradské skupině, v rámci EU i na bilaterální úrovni.“ napsal šéf ANO.

‪Kromě toho se Ovčáček vyjádřil i ke smrti známého režiséra Juraje Herze. „Je to pár dnů, co jsme s panem prezidentem debatovali o skvělých filmech Juraje Herze, jako jsou Petrolejové lampy. Čest památce velkého umělce!‬“ napsal.

Jeho statusu využil jeden z parodických účtů hradního mluvčího,.který k tomu dopsal. „Pan prezident se těší na brzké shledání.“ Mnohé diskutující tím velmi zmátl. Parodický účet Jiřího Ovčáčka je totiž na první pohled snadno zaměnitelný za skutečného mluvčího prezidenta.

Témata:  Jiří Ovčáček Viktor Orbán Miloš Zeman

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy