reklama

„Vojenské řešení je vždy až to poslední,“ reagoval hned ráno na zprávy o Sýrii Ovčáček. Pak zkritizoval ty, kteří útok podpořili. „Nadšení čeští novináři, neziskovkáři a pražskokavárníci prý už brzy vyrazí do první linie v Sýrii. Stále ale hledají velitele. Nějaký tip?“ zajímalo ho.

Jeho slova ale řadu lidí pěkně rozzuřila. A Ovčáček se s některými pustil do slovní výměny, „Co tu ještě děláte? Proč už nemíříte do Sýrie?“ ptal se těch, kteří mají na věc odlišný názor než on. „Asad se třese hrůzou při představě, že proti němu vyrazí do boje místní bojechtivé osazenstvo Twitteru. Na Damašek!“ smál se jim.

Jednomu z diskutujících došla trpělivost a tak Ovčáčkovo chvolání a výroky okomenoval slovy: „Ten člověk je kretén.“ I s ním ale udělal mluvčí krátký proces. „Nějak Vám ujely nervy. Takoví chudáčci, jako Vy, mne nemohou urazit. Jen si odplivnu,“ odpověděl mu Ovčáček.

Pak vesele pokračoval ve zveřejňování komentářů. „Ve 30. letech 20. století byla paralyzována Společnost národů. Jak to dopadlo, víme. Teď byla paralyzována OSN. Jak to dopadne, víme,“ varoval mluvčí.

„Přátelství a spojenectví musí být založeno na pravdě a faktech. Pokud je založeno jen na slepé víře, stává se modlářstvím,“ přidal další glosu mluvčí.

Celý útok v Sýrii podle něj přinesl jediné. „‪Velmoci si poměřily síly a to je vše. Spokojené USA, spokojené Rusko, spokojená Francie a spokojená Velká Británie,“ dodal hradní mluvčí.