Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Liberce probíhá technoparty, místní si stěžují na hluk

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Liberec - Na technoparty Czarotek Free Party se podle odhadů policie sjelo na 7000 lidí, převažují účastníci z Čech, zhruba z 40 procent jde o cizince, řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Další návštěvníky očekávají ještě během dne. Policisté se zaměřují hlavně na kontroly aut a lidí, odhalili už několik řidičů pod vlivem drog či alkoholu. Akce se koná venku na soukromém pozemku, majitel s tím podle policie souhlasí, lidé z okolí si ale stěžují na hluk.

Policisté při kontrolách odhalili několik řidičů pod vlivem návykových látek. "Do současné doby se jednalo o sedm skutků řízení pod vlivem omamných a návykových látek, v jednom případě byl účastník technoparty - řidič vozidla - pod vlivem alkoholu," upřesnila Suchánková. Policie je bude řešit ve správním řízení. Policisté také dostali zhruba tři desítky stížností na rušení nočního klidu. "Žádné jiné závažné protiprávní jednání policisté do současné doby řešit nemuseli," dodala Suchánková.

Technoparty je v oblasti mezi Libercem, Mníškem a Stráží nad Nisou nedaleko hlavní silnice 13 vedoucí do Frýdlantu. Policie podle Suchánkové řeší zejména dopravní obslužnost na této komunikace při najíždění účastníků na pronajaté pozemky. "Komplikace vytvářejí samotní návštěvníci akce, kteří na pronajatých pozemcích nemají nikoho, kdo by organizoval parkování a návštěvníci blokují auty a stany již samotné vjezdy na pozemky," řekla policejní mluvčí. Parkování tak organizují policisté.

"Akce s vysokou návštěvností budí pozornost řidičů jedoucích po rychlostní komunikaci, kteří zastavují a vše si fotí. I tato situace komplikuje policistům řízení dopravy v místech akce, proto je žádáme, aby respektovali pokyny policistů a snažili se o plynulý provoz," dodala Suchánková.

Podle krajského policejního ředitele Vladislava Husáka by liberecké policisty v případě potřeby měly posílit jednotky z okolních krajů. "Problém může nastat díky tomu, že se tady přes prodloužený víkend kumuluje několik akcí," uvedl Husák. Pod zvýšeným dohledem policie bude nedělní fotbalové derby mezi Jabloncem a Libercem, které je vedeno jako rizikové. V pondělí bude navíc tradiční pálení čarodějnic. "To přináší určité rizikové situace," dodal Husák.

Témata:  technoparty Liberec hudba Hluk koncert

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy