Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Přerovsku hoří skládka odpadu, hořelo tu už před třemi týdny

Hasiči
Hasiči
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Přerov - Již několik hodin zasahují desítky hasičů u požáru skládky komunálního odpadu v Hradčanech na Přerovsku. Hořet začalo před 13:00, vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

Silný dým ohrožoval obyvatele dvou okolních obcí, překročené hodnoty škodlivin v ovzduší však naměřeny nebyly. Zásah bude trvat ještě několik hodin, řekl dnes ČTK mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. O požáru byli informováni starostové obcí v okolí. Na stejném místě hořelo již před třemi týdny.

Informaci o požáru na skládce dostali hasiči před 13:00. Na místo se postupně sjelo 13 jednotek. "Hoří na ploše 30krát 30 metrů. Pokračujeme v dohašování pomocí těžké pěny, vlastník bude území zavážet zeminou, aby se požár udusil. Byl proveden monitoring ovzduší, naměřené hodnoty nevykazují nebezpečné koncentrace v ovzduší," uvedl mluvčí hasičů.

Požár skládky řešili hasiči na stejném místě v polovině dubna. Oheň tehdy zachvátil odpad na ploše 40krát 40 metrů. V okolních obcích nebyly zjištěny vysoké koncentrace škodlivin v ovzduší. Za hodinu po oznámení události hasiči dostali plameny pod kontrolu. Na místě tehdy zasahoval také protiplynový automobil, který na několika místech v okolních obcích měřil koncentraci škodlivin v ovzduší a nikde nenaměřil překročené hodnoty. Požár hasiči zlikvidovali zhruba po třech hodinách, následujících osm hodin ale musel majitel skládky místo požáru ještě hlídat.

Témata:  hasiči požáry

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy