Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při pochodu za legalizaci marihuany policie zadržela několik lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Při sobotním průvodu za legalizaci marihuany v centru Prahy policie zadržela čtyři lidi, podezřívá je z nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Policisté také zaznamenali 130 přestupků, většinu z nich vyřešili na místě uložením pokuty. Na webu to dnes uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Mezi odhalenými přestupky bylo veřejné pohoršení nebo přechovávání omamných a psychotropních látek, uvedl mluvčí. Policisté podle něj také zajistili víc než 190 gramů marihuany. Na bezpečnostním opatření se podílely desítky příslušníků pořádkové a dopravní policie a kriminalistů.

Podle organizátorů se sobotního pochodu za legalizaci marihuany pro osobní potřebu účastnilo sedm až osm tisíc lidí. Policie svůj odhad neuvedla. Účastníci 21. ročníku pochodu Million Marihuana March prošli centrem hlavního města z Karlova náměstí na ostrov Štvanice, kde následovaly přednášky, hudební program nebo politická diskuse.

V Česku je legální užívání konopí pro léčebné účely, jinak zůstává marihuana mimo zákon. Postih hrozí za pěstování nebo přechovávání marihuany ve větším než malém množství.

Témata:  marihuana

Aktuálně se děje

2. května 2024 14:27

Macron opět otevřel otázku vyslání západních jednotek na Ukrajinu

Francouzský prezident Emmanuel Macron v rozhovoru pro týdeník The Economist znovu otevřel otázku nasazení západních pozemních jednotek na Ukrajině. Podle něj by se tak mohlo stát v případě, že by Rusko prolomilo frontovou linii a Kyjev by požádal o pomoc.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy