reklama

Informace, že Sedal je v umělém spánku, začala kolovat na sociálních sítích ve středu, ČTK ji potvrdilo několik na sobě nezávislých zdrojů.

Policie se k případu vyjadřuje bez uvedení jména oběti útoku, stejně jako zdravotníci. "Řešíme incident dvou mužů, který vyústil ve fyzické napadení. Jeden z mužů skončil v nemocnici. Útočník je trestně stíháný pro těžké ublížení na zdraví, je ve vazbě," uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová řekla, že záchranáři zasahovali u staršího muže. "Byl po napadení. V bezvědomí a s těžkými zraněními jsme ho transportovali na urgentní příjem do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně," uvedla Bothová.

"Můžu potvrdit, že jsme pacienta v sobotu převzali na urgentním příjmu. Je ošetřován našimi lékaři a je ve velmi vážném stavu,“ řekla mluvčí nemocnice Petra Veselá.

"Je to pro nás citlivá záležitost, myslíme na něj, patří k lidem, kteří divadlo formovali," řekla o Sedalovi Anna Stránská z produkce HaDivadla. Rodina si podle ní přeje pro nemocného klid.

Sedal se narodil v Bratislavě, většinu své herecké dráhy spojil s HaDivadlem v jeho nejslavnější "goldflamovské" éře, nyní už v angažmá není. Spolupracoval i s jinými soubory.

Objevil se asi ve třech desítkách filmů, například Dědictví aneb Kurvahošigutntág, Díky za každé nové ráno, Hanele, Cesta z města nebo Alois Nebel. Hrál také v televizních seriálech, v posledních letech například Svět pod hlavou, Bohéma a Vzteklina.