Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sýrie po úderech mluví o nové fázi agrese proti Sýrii

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Izraelské nálety naznačují, že byla zahájena nová fáze agrese proti Sýrii, uvedlo syrské ministerstvo zahraničí. Reagovalo tak na noční izraelský odvetný úder na íránské pozice v Sýrii. Židovský stát reagoval na předchozí íránský útok na izraelské vojenské základny na okupovaných Golanských výšinách.

Poslední krok Izraele směrem "k přímé konfrontaci...naznačuje zahájení nové fáze agrese proti" Damašku, citovala státní agentura SANA nejmenovaného představitele syrského ministerstva zahraničí. "Toto agresivní chování sionistického tělesa...nepovede k ničemu jinému než k nárůstu napětí v regionu," dodal.

Íránské jednotky na syrské straně Golanských výšin vypálily v noci na dnešek zhruba 20 střel a raket na izraelské cíle v Golanských výšinách.

Izrael na palbu reagoval a brzy ráno zasáhl desítky íránských cílů v sousední zemi, mimo jiné sklady zbraní, odpalovací rampy či zpravodajská centra využívaná elitními íránskými jednotkami v Sýrii. Írán zatím na útoky nijak oficiálně nereagoval.

Témata:  Izrael Sýrie Armáda Sýrie

Aktuálně se děje

8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy