Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek Zemana nešetří: Je to hlavní pomahač teroristů proti Česku

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek
Foto: Halin Selasicz / INCORP images

Prezidentovo vyjádření na téma Novičoku na českém území nenechalo chladného Miroslava Kalouska, který k tomu natočil krátké video, které publikoval na sociálních sítích a to, co tam řekl, dost možná na Hradě jen tak neskousnou.

Miroslav Kalousek v úvodu hovoří o tom, že prezident Zeman svým vyjádřením o Novičoku v Česku způsobil nenapravitelné a napravitelné škody.

Vyjádřením o Novičoku poškodil prezident Zeman svoji zemi napravitelně i nenapravitelně. Pevně věřím, že tu napravitelnou část dá do pořádku Poslanecká sněmovna svým usnesením. pic.twitter.com/LrhOlT2Ypt

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) May 11, 2018

Za nenapravitelnou škodu Kalousek považuje to, že prezident republiky a vrchní velitel českých ozbrojených sil de facto teroristům prozradil jaké jedy naše země testuje a kdo se tomu věnuje. Prezidenta pak označil za hlavního pomahače teroristů proti vlastní zemi.  

Na videu, kde drží Zemanův portrét, hovoří i o napravitelných škodách a za ty považuje to, že prezident svým vyjádřením znejistil naše spojence. Kalousek také uvedl, že pevně věří, že tyto škody napraví Poslanecká sněmovna a ocenil, že prvním bodem, kterému se bude Sněmovna věnovat bude právě toto téma. Také věří, že Sněmovna vyvrátí, podle něj, nesmyslná Zemanova tvrzení. 

Pod Kalouskovým videem se pak množily komentáře, které jeho vyjádření vesměs hodnotí pozitivně.  „Díky za každý dobrý postoj. A doufám, že To v PS projde... (bez sarkasmu). Jen mi řekněte, co je to za mladého, bohabojného junáka na tom obraze? Někde jsem ho už viděl, jen si ne a ne vzpomenout kde? Vím, že to bylo vlevo, dole..." uvedl Milan Ludvík. 

„Jsou mezi senátory úvahy o žalobě za velezradu? Poté, co prezident přišel o velebradu (tomu portrétu se již nepodobá ani vzdáleně) by to bylo možná i jistým zadostiučiněním...," ptá se např. John Rec. 

Témata:  Miroslav Kalousek Miloš Zeman

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy