Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V radě RRTV je pořád prázdné místo. Sněmovna se nedokázala dohodnout

Poslanecká sněmovna (7.5.2014)
Poslanecká sněmovna (7.5.2014)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Ani po dnešku není jasné, kdo zaplní prázdné místo v Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Poslanecká sněmovna v druhém kole tajné volby opět nerozhodla.

Dostatečný počet hlasů nezískal bývalý předseda Rady České televize Jan Mrzena, kterého navrhli lidovci, ani kandidát ČSSD a ředitel Hitrádia Vysočina František Vostál. Výsledky oznámil předseda sněmovní volební komise Martin Kolovratník (ANO).

Mrzenovi dalo hlas 49 ze 144 poslanců, kteří se volby účastnili, Vostál dostal 55 hlasů. Bude se proto konat zcela nová volba.

Už v únoru ve finále prvního kola neuspěli Mrzena a někdejší mluvčí ODS Milan Bouška, který v takzvané vysílací radě působil do loňského května a byl jejím místopředsedou.

Poslanci dnes naopak obsadili jedno volné místo ve Státním fondu kinematografie. Zvolili Richarda Němce, jenž porazil Danielu Staníkovou. V dubnu Sněmovna zvolila do fondu Jana Svěráka a Lubora Dohnala.

Témata:  Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky RRTV

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy