Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Líčení s Kevinem Dahlgrenem bylo odloženo na červenec

Kevin Dahlgren
Kevin Dahlgren
Foto: Policie ČR

Brno - Krajský soud v Brně dnes odročil hlavní líčení s Američanem Kevinem Dahlgrenem na druhou polovinu července.

Stalo se tak kvůli výslechu dvou dalších znalkyň a svědka. Dnes poprvé u soudu promluvil i sám Dahlgren, vyjádřil se k posudku psychiatričky. Dahlgren je obžalovaný z vražd v Brně-Ivanovicích.

Psychiatrička Milena Zimulová uvedla, že událost z 22. května (2013) má obžalovaný Dahlgren za "strašáka". V době vyšetřování ji ale řekl, že událost mu pomohla najít sama sebe v jeho životě a měla pozitivní vliv na změnu v jeho osobnosti. Řekl jí, že se necítí být zodpovědný. Dahlgren psychiatričce také tvrdil, že ho vnitřní hlas v noci na 22. května naváděl k zabití rodiny. Podle psychiatričky byl Dahlgren v tlaku z toho, že selhával.

Dahlgren se u soudu vyjádřil k posudku psychiatričky, chtěl vědět, jak a proč selhával. Podle něj se psychiatrička ani dostatečně nevyjádřila k onomu vnitřními hlasu, který ho podle něj provázel po dva roky každých deset až patnáct vteřin.

Témata:  Kevin Dahlgren soudy vražda 4 lidí v Brně

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy