Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bombová hrozba ve Sněmovně, budově ČT a Kriminalistickém ústavu. Policie uzavřela okolní ulice

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policie dnes vyklidila budovu České televize (ČT) a Kriminalistického ústavu kvůli hrozbě bombou. Poslanci dnes zároveň ukončili předčasně jednací den Sněmovny, příčinou byla opět výhrůžka uložením výbušného zařízení v dolní komoře.

Objekt na Kavčích horách museli kolem 17:30 opustit ti, kteří se nepodílejí na vysílání. ČTK to řekla mluvčí ČT Alžběta Plívová. Televize dál normálně vysílá.

Na sociálních sítích se začaly krátce po půl šesté objevovat informace zaměstnanců televize, kterých se evakuace dotkla.

Podle jednoho ze zaměstnanců ČT byla v objektu hlášena bomba. Objekty ČT kontrolují pyrotechnici a hasiči.

Poslanci ukončili jednání předčasně, kvůli výhrůžce bombou

Zásahy ve Sněmovně a Kriminalistickém ústavu jsou podle Bocána prováděny za plného provozu, tedy bez evakuace. Poslanci přesto jednací den ukončili předčasně.

O hlasování o přerušení schůze požádal poslance předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD). Postupoval podle informací ČTK na základě doporučení policejní ochranné služby. Policisté již předtím prostory ve Sněmovně prohledávali. Uzavřeli ulice vedoucí k budově dolní komory.

Témata:  Policie ČR Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Česká televize

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 12:38

Meningokok připravil o život ročního chlapce. Nebyl očkovaný

V Praze na konci března podlehl roční chlapeček nebezpečné meningokokové infekci, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v úterý. Dítě nebylo očkované. Odborníci nyní apelují na lidi, aby zvážili podstoupení očkování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy