Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie v Praze hledá sexuchtivého násilníka

Ilustrační fotgrafie
Ilustrační fotgrafie
Foto: Pixmac

Praha - Pražská policie pátrá po muži, který se 18. května v noci pokusil na Vinohradech znásilnit šestadvacetiletou ženu. Ta se dokázala ubránit, útočník jí ale ukradl kabelku. Policie dnes na webu zveřejnila záběry podezřelého a žádá veřejnost o pomoc při pátrání.

Násilník ženu oslovil přibližně ve čtvrt na dvě ráno, když odcházela z večerky ve Francouzské ulici. Nabídl jí doprovod do jejího nedalekého bydliště, a protože působil serózně, žena souhlasila.

Po odemknutí dveří domu se chování muže radikálně změnilo. "Ze seriózního padesátníka se najednou stal sexuchtivý násilník, který se snažil dostat dívce do kalhotek, což se mu i částečně podařilo," popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Napadené ženě se nakonec podařilo útočníkovi utéct ke svému bytu. Muž jí při tom z ramene strhl kabelku, se kterou odešel. Ukradenou platební kartu krátce poté někdo dvakrát použil při platbě drobných nákupů.

Policisté při vyšetřování případu zjistili, že útočník na svou oběť před večerkou ve Francouzské ulici několik minut čekal. Jeho totožnost ale stále neznají. Proto žádají každého, kdo muže na zveřejněných obrázcích pozná, aby se ozval na linku 158.

Témata:  znásilnění Praha krimi

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy