reklama

Zaměstnanci benzinové pumpy v Mohelnici za sebou mají krušné chvíle. Vyděsil je autobus plný údajných migrantů, který přijel v jednu hodinu v noci a "bez asistence policie". Pracovníci čerpací stanice podle svých slov naštěstí stihli včas zamknout a lidé se proto nedostali dovnitř. Místo toho se venku poprali.

"Další přemísťování migrantů bez vědomí široké veřejnosti. Soudíme dle přesunu v 1 hod ráno bez asistence policie. Samozřejmě média a tisk mlčí. Sdílejte, ať všichni vidí, co se u nás ve skutečnosti děje a jak se u nás migranti chovají. Naštěstí byla naše obsluha pohotová a včas se na prodejně stihla zamknout," uvedli zaměstnanci stanice na facebooku a přidali video, které zobrazuje partu lidí vystupující z autobusu a následnou rvačku.

Skutečnost je ale úplně jiná. Podle sdělení cizinecké policie totiž nešlo o uprchlíky, ale o Romy, konkrétně o brigádníky ze Slovenska, kteří se vraceli z chmelové brigády v České republice zpátky na Slovensko. Na pumpě však skutečně došlo k hádce a následné potyčce.

Přivolaní policisté následně zjistili, že situaci ještě před příjezdem uklidnil řidič autobusu, a nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání ani ke škodě na zdraví či majetku. "Jde tedy o další z řady případů, kdy lidé zejména na sociálních sítích popisují události, kterých byli svědkem, avšak všechny cizince či cizokrajně vypadající osoby mylně považují za běžence, kteří se svévolně pohybují po našem území bez vědomí policie. Rádi bychom veřejnost opětovně ujistili, že policie má pohyb nelegálních migrantů pod kontrolou a k žádnému masivnímu pohybu běženců přes naše území nedochází," vysvětila serveru Blesk.cz mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.